Monday, January 9, 2012

1st entry di awal tahun baru..

Salam..


Hurmm..dah hampir seminggu lamanya tahun baru nih mencelah dirinya..namun tidak ada satu pun antara perkara aku kira sangat2 membanggakan dalam diri aku..dan dah lama tak up date blog nih..makin lama macam dah tumpul nak ngayat..skill tu dah macam nak reduce jer..tu lah..kenelah selalu merajinkan sesuatu perkara yang kadang kala boleh memberi manfaat kepada kita dan mungkin juga orang lain jugak kan..peace!well diambang tahun aru ari tu pun aku tak brape nak ambik port sangat memandangkan bukan versi aku pergi melahu tak tentu pasal dek kerana tahun baru yang pasti silih berganti..manakan tidak, diambang taun baru aku tidor bagai tak ingat dunia..hahaha..harus?namun, itu buat masa ni, akan datang wa'allahua'lam..



Eeei..baby arman tido lagi..camnilah aku tido sampai tak ingat dunia diambang awal tahun baru..hihihi..


Well..minggu exam pun satu yang membuatkan aku tak berapa nak meng'update'kan diri pada blog nih..alahh..kalau pandai urus masa dengan baik no pointlah..itu lah..teringat pesan nabi S.A.W..ingat 5 perkara sebelum 5 perkara..tak payah explain kat sini lah..rata2 umumnya dah mengetahui..so ambik pengajaran buat diri masing2 ok..cerita pasal exam sem nih, hurmm..aku rase aku mengalami satu transformasi yang agak negatif dalam semester nih..nape agaknye..tepuk dada tanya selera..punca dan sebab tidak aku ketahui tapi apa yang pasti aku jelas tak ambik iktibar terhadap pesan nabi S.A.W yang tadi..itulah dia kan manusia lemah macam aku ni..ape pun masa tidak boleh diundur keadaan cuma yang boleh diberi perubahan..tetapi perubahan tersebut biarlah datangnya dalam kesedaran diri seseorang itu sendiri..bukan dipaksa2..tapi kalau tak dipaksa2, tak buat juga..namun, yang pasti tepuk dada tanya selera kembali..


Jadi, harapnya walaupun performance kurang memberangsangkan sem nih dan juga exam nih..aku berharap agar aku masih diberi peluang untuk berubah bagi satu perubahan pada masa akan datang kelak..hoefully..ameen..dan semoga aku dan kawan2 dapat melalui musim exam ni dengan baik walaupun terdapat sedikit rungutan dalam segelintirnya..tapi aku pasti mereka boleh melakukannya dengan baik kerana mereka itu adalah insan yang istimewa..hahaha..aku?kene selalu muhasabah diri selalu..

pic:google muhasabah diri..

No comments:

Post a Comment