Sunday, December 18, 2011

Saya menunggu janji masa anda!

Salam..

Haii..benarkan apa yang kau rasa..hahaha..well, pagi awal2 subuh shepi'e..aku tak tau apa itu subuh shepi'e yang selalu famli aku sebut, tp gayanya macam awal2 subuh laa..tapi nih tak lah awal, cuma awal pagi laa time breakfast..aku ada janji dengan seorang teman nak jumpa di suatu tempat..halah hai..teman itu meletakkan waktu perjumpaan kami pagi ini untuk satu usrusan..diulang, dia meletakkan time frame janji jumpa kami pagi ini untuk satu urusan..waktu yang dijanjikan ialah jam 8.30 pagi waktu Malaysia..bukan 8.30 pagi waktu Kutub Utara atau kepulauan Britania okeh..

Apa yang mendukacitakan, batang hidung dia tak muncul pada waktu yang telah ditetapkan (dia yang letak time)..aku pada mulanya dah dapat rasa, mesti dia ni lewat lagi (macam kebiasaanlah plak..)..so, aku pergilah mendapatkan breakfast dulu sambil dok tunggu2 dia mai..10 menet pertama, its ok..dalam perjalan agaknya..15 menet pertama, hmmm..apa jadi dalam perjalanan dia yang kalau fix time takkan amik masa lama..sebab average yang boleh aku kira jarak perjalanan tempat dia ke tempat pertemuaan kami takkan ambik masa yang lama kalau dia dah betul sedia nak jumpa..then, 30 menet yang seterusnya..ok fine, breakfast aku pun dah abis..tiba2 cell phone aku berdering dengan tak semena2nya..dialognya seperti dibawah:

Teman: Helo, Assalamaualaikum..ini abang daus ker..?
Aku: W'salam..yer..
Teman: Abang..nape abang tak reply kate decide nak jumpe pagi ni mlm nih..?
Aku: What the..*termanggu2*..(then dengan tenang dan pasti penantiaan aku selama setengah jam tu adalah sia2 rupanya, kendian menjawab)Err..bukan dah reply ke malam tadi kate nak jumpe, teman awak pun reply balas "OK"..

*Teman mati kutu agaknya..telahan aku mesti teman baru bangkit tidur..agaknyelahh..almaklumlah, weekend..*

Teman: Yer kerr..?!*terkejut mungkin samada betul atau tak*
Aku: Yer lah, abis tu takkan teman boleh reply yes pulak..
Teman: Ok2x..teman mintak maaf sangat2..

*kan best kalau dia kata dia baru bangkit tidur*

Aku: Ok lah..hmmm..*just hurmm~~*
Teman: Macam ni lah..abg ade kat sane lagi ker..?

*dah nak nunggu lagi plak dah..NEHII!*

Aku: Macam ni lah, kite jumpe lain time, petang atau malam ker..ok?
Teman: Hmm..ok2x..teman mintak maaf sangat banyak2..nanti kite jumpe teman belanje sebagai tanda maaf ok..sorii tau..
Aku: Hurmm..*nada kecewa*..ok lahh..nanti contack..habiskan ayat perbualan..tuut..tuut..tuut..

Jadik, kate orang penantiaan sungguh menyeksakan..hahaha..even frust skit dengan segelintir sikap orang2 macam ni, kadang2 kite kene bagi toleransi jugak..if in case suatu hari kite berada ditempat dia..tp kene tengok pada keadaanlah bukan simply2 anda boleh duduk dalam situasi selamat bilemana anda bikin pertemuan dan anda sendiri yang spoilkan ok..aku memang bukan orang yang cemerlang dengan capaian akademik, tapi aku boleh consider dengan masa dalam keadaan2 tertentu boleh membuatkan aku adalah cemerlang dari aspek time frame bukan time management ok..hahaha..last but not least, MASA ITU EMAS..TIME IS GOLD..MASO ITU OMEH!



Ohw my TISSOT!

No comments:

Post a Comment