Wednesday, November 23, 2011

Kenalan atas bas!

Salam..

Hurmm..nak refresh balik memory lame2 nih..kene memorise ape yg berlaku lebih kurang hampir 9 tahun lamenye..hahaha..al-kisahnya, peristiwa yg berlaku sebelum aku nikah..hmmm..time nak dekat2 nikah ari tuh..cume lupe nak deliver idea kat dalam ni..terlupe pasal ingat 'berbini' jerr..hahaha..kisahnya, suatu petang dimana aku pegi dentist (memang kebiasaan aku pergi dentist sejak muda2 lagi..serius!, sebab tu lah ade 'beberapa' org kate gigi aku santek sangat..@@)..kemudian ada seorang mamat, ermm..better bahsekan sahabatlah, dengan penuh konfidennya panggil aku yang macam dah kenal seploh duo ploh taun lamanye time aku duk nunggu turun dipanggil masuk ke bilik rawatan tu..hahaha..

So, aku kagetlah dengan muke confius tapi tak buat confiuslah sebab aku pun nak jaga air muke sahabat aku tuh..sebab dia lambai2 tangan kat aku time2 orang ramai plak tu..pulak lagi yang perasan tu, ade sorg pak cik yang kebetulan duduk dekat dengan aku..so, aku pun pergilah face to face ngan sahbat tu..wahh..cam nak gaduh plak..hik3x..jadik yg nak dibestkan story, bile dah face to face tu, aku pun mcm penah kenal lah mamat nih..may b satu jabatan yang same2 kursus kat mane2 lah kan..tp ape dia buat kat sini?


ginilah kut ghupenye aku time tuh..pic:google


Cite punye cite..masing refresh punye refresh..mcm cite dalam filem fikiran kami di bawa kembali ke zaman muda remaja..hik3x..nak kene feel ala2 filem Back To The Future gak nih..then, PAP!baru teringat yg dia nih aku jumpe kat dalam bas time masing2 nak balik kg dari asrama time cuti sekolah (haa..lame tak?!)..hahaha..aku pun tepuklah dahi..lahh..kau rupenyer..yang buat teringat perkenalan kami atas bas tu bile dia sebut kawan dia yg kebetulan classmate aku..hahaha..tp rase2nye, kami jumpe tak lebih dari 3 kali kut..tp dia kate pernah datang rumah aku..hurmm~~..aku mule garu dagu secara fantasi..tapi takpelah..wujudlah satu silaturrahim yang boleh dikatakan terpisah sekian lame jugak..hahaha..

So, kami pun bertukar2 storylah..firasat aku dia nih mesti dah kawen sebab tgk gaya fizikal dia..tp kalau dia tak cakap dia bawak bini dia check up kat klinik ibu mengandung pun, aku leh expect yang dia nih dah pegang title bapak tatkala aku baru nak menginjak ke alam rumahtangga..anak dah 3!..patutlah badan bukan main semangat lagi..kata orang dah 'terbela' nih..hik3x..aku sok, tak tau lah apa jadik..huhuhu..harap2 'maintain'..ngee..bleh kerr..?so, dia kata dah perasan time aku masuk klinik tadi tp tak dan nak tegur sebab dia tgh deal ngan bini dia time tuh..menambahkan keterkezutan aku..tp takpalah, at least dia leh aim aku dari jauh..sebab dia org insuran..almaklumlah kalau org2 insuran nih..hehehe..tapi aku takleh serkap jarang..niat dia nak tegur kawan lame..hahaha..tp terselit jugaklah dihujung perbualan kami pasal insuran dia..kann..hahaha..tp takpelah..periuk nasik dia kan..


aku dengan rase yang macam2..jgn macam2lah..anggaplah itu sambungan silaturrahim..hihihi..pic:google


Well, lastly kami pun bertukar2 no telefon sebelum masing2 nak got to go..dia suruh aku roger2 dia kalau balik nanti..ajak minum..minum jerr..?hahaha..terselit jugaklah pasal insuran skit..hahaha..kann..so, aku pun hint2lah invite utk resepsi majlis aku nanti..hahaha..dulang paku pulang serpih nampak..hihihi..then aku pun kembalilah menyambung menunggu turn aku dipanggil utk treatment..last but not least, ade jugak org bleh recognise kita lagi walaupun perkenalan sangat2 singkat, tp ade org yg dah memang kenal kite tp 'buat2' tak kenal jer..hahaha..bergantunglah pada niat masing2..tp yang lebih penting, Dr. gigi yg rawat aku tu kate gigi aku baik dan bersih..seriussss, tak tipuuuu..hahaha..


tengok..cantek kan gigi kambing nih..tp cantek lagi gigi aku..hahaha..pic:google

Monday, November 21, 2011

Miss you..

Salam..

Hai..macam ni lah penangannya bila hati sudah diikat yer..kalau sebelum nih, kasih dan rindunya lain..tapi yang ni, dia lain semacam whoaa..hahaha..ape nak buat, takdir engkau begitu wahai aku oii..kalau nak bagitau aku rindu kang, cam kerap sangat plak..sebab baru2 nih sebut rindu, ari tu sebut rindu, entah esok lusa rindu lagi..kang fed up plak..hahaha..tapi kate orang adatlah tu, masih diawal ni semuanya indah kan..tapi aku tak meletakkan limit dalam hubungan kasih hidup aku..semoga ia kekal nan abadi..al-lumrahnya alam, beginilah kehidupannye kan..so, selagi rindu dan kasih itu masih bertapak..abadikanlah ia menjadi pengikat untuk selamanya..semoga kasih dan rindu ini mendapat rahmatNya..rindu isteri saya..huhuhu..

Tuesday, November 1, 2011

Banyak perasaan menguji..

Salam..

Hmm..nampak sangat2lah complicated kan title tuh..whateverpun, hari ni date agak cantek..01 November 2011 bersamaan 01.11.2011..hurmm..well, harap kelihatan cantiknya nombor tu tak mengganggu aku dalam saat-saat hari menjelangnya aku akan diijabkabulkan..hik3x..namun, ape yang hendak dihilight di sini adalah bukan yang cantiknya angka itu tapi, menjelang akhir2 ni banyak perasaan menguji..benar2 menguji..maafkan aku sebab mungkin telah ditakdirkan jodoh aku telah sampai sewaktu ini..bukan dengan kamu-kamu tetapi ketentuan tuhan itu telah memberikan kata hukumnya bahawa jodoh aku adalah dengannya..

Kenapa banyak perasaan menguji..ujian mungkin..tapi sangat beban ujian ini aku rasakan..dalam rasa, gembira muncul duka, muncul kasihan dan muncul juga marah juga geram..tetapi perasaan dan hati tidak boleh dikesampingkan jika kita tidak mengawalnya..aku terkelu..sama sekali terkelu..sangat2..apakah semua ini..?ya, itu satu ujian..ujian yang didatangkan tika mana Allah itu hampir kepada hambaNya..sepatutnya aku gembira dan sepatutnya juga aku boleh merintanginya tetapi..ahh..tak tau nak kata apa..aku bermohon dan redha agar aku diberi kekuatan dan dugaan yang mendatang akan dapat aku tanggung dengan PASRAH dan REDHO..