Thursday, September 29, 2011

Jamuan Aidilfitri PEMANIS..Kilauan Aidilfitri..di Eastin Hotel Penang..

Salam..

Haaa..lega rasenyer bile dah jalan satu projek nih..alhamdulillah..tp harus diingat..yg mendatang tu pun kene running jugak..hmm..so, td berakhirlah jamuan 'open house' PEMANIS..yg bestnyer, raye dah abes pun tp kami ikut dan jerk buat..yer lahh..kalo ikut dlm kalendar islam memang dah abis syawal tp dlm kalender British tu still count lagi..tp itu takde hal lahh..lgpun ia bersifat dinner..feel raye tu sket2 adelahh jugak..tp Tn. Hj. Nordin kami punye penasihat pun ade mentioned dlm beliau punye speech..apa nak buat..kih3x..yg pasti ade gak lemang, ketupat dan rendang dlm hidangan menu tu td..hapening jugaklah td..time kasih pade yg sudi memeriahkan majlis tu..terutamenye pade special guest aku..hihihihi..


Bitha n Lamka..sorg tuh, tak ingat name dia..huhuhu..sorii..

Actually, mate nih tak boleh nak katup plak dia..may b perut kenyang sangat makan td..dan petang td dah tidur skejap (skejap ker..)..so, up date skitlah blog nih..well nak stori pasal ptg td time nak p hotel..drebar bas tuh bleh ngajuk plak..sampai balik dia ke port dia nun..hik3x..sorii pakcik..aku bukan saje nak lewat, tp dah terlewat!ehh..apa daa ini..kih3x..lagi pulak depa suma lom turun pasal ramai budak2 p'puan kann..almaklumlahh kalo dah budak p'puan nih kann..huhuhu..yg betul2 ade td pun pun sorg jer..si azimah kut name dia..kendian aku menyusul, tp aku nampak kelibat bas tuh jauh jerk pergi dengan tiba2..dlm ati aku ape kes..tak kan depa tinggal aku sorg kut..mask nih..tp pasal pe dlm bas tu nampak kosong jerk..rue2nyer drebar bas dah ngajuk..si azimah tu kate dah cube nego ngan pakcik tuh tp tak berhasil..rappot ko salah kut dik..hik3x..at last aku kene p gak kat port pakcik drebar kat Jab. Pembangunan nun p 'pujuk' dia..alalala pakcik..jgnlah ngajuk..nanti pakcik cepat 'mude'..hik3x..aku memulakan langkah rapport ngan pakcik tu..at last dia pun, kata.."tak pa aih..ang pi kumpul depa suma tu dulu..pakcik saja ja nak blk sini lepak ngan kawan sebab kat sana tak dak sapa2 lg td..sat lg pakcik pi balik dataran kawad ambik ampa suma.."huhuhuhu..pheww!lega cheq ghasa..then kami pun berpergianlah ke hotel dgn riang rianya selepas itu..hihihihi..td pakcik cam upset..tp bila dah rapport skit td, nice jugak org tua nih..siap leh sembang pasai bola plak ngan aku (hmmm..N9 menang menewaskan T'ganu dan layak ke pusingan separuh akhir yerr..) dan mcm2 lagi laa....hikhikhik..so lets start the event!

Register dulu sblm masuk hall..

Haa..nih dua mc yg kasik hapening baek mlm td..ha ha ha..

sebelum tuh, kene dengarlah dulu amanat dr penasihat PEMANIS..Tn Hj. Nordin..beliau kata, budak2 N9 dulu ade insentif RM30 000 woo kalo dapat pointer 3.5 above..erkk..tp la nih, ada lagi kut, tp tak sebnyak itu lahh..huhuhu..

Time makan start je masuklah budak2 band nih..nice gak walaupun ade terkucil skit..hi hi hi..almaklumlahh..LIVE..

Tuh..aku yg jauh tuh..cube carik..hi hi hi..

Lagi skali aku men'capub'..ha ha ha..

So, cite2 sket pasal perjalanan majlis tu td..well..td ade gak laa some aktiviti nak bg hapening kan..tp, yg tambah hapening si pengacara majlis dollll..pun hapening jugak..pandai depa controll majlis..cayalah..abg bg credit kat ampa dua dik!tp sedeynyer aku just dpt hadiah door gift jer..nak gak hadiah cabutan bertuah tp, ang tak luck laa beb!huhuhu..tp takper..yg pasti makanan dia best gilerr..kalo org giler masuk function kami td kompem ilang gilernyerr..keh3x..

Aih..pasal pa pic depa jerk nih?!haru toll..pasai depa punya camera larr..hahaha..

cameraman tidak terlatih sedang amik view..tp sayang cameraman trap dek kantoi ngan makanan yg banyak dan best tuhh..hurmm~

kalo jamuan raye jer..kalo ade acare tak sah kalo takde pertandingan nih!hmm..not bad..suma kantoi kut..

adik nih kantoi lagu Dendang Perantau..so, mintak belas dari aku lerh tuh..hik3x..naseb kiut..kih kih kih..

hmm..kapel ehh..?erkk..

fuhh..skali Allanis Moresette yg nyanyi daa..

Majlis berlangsung dengan penuh hapening skali..dan tak sedar yg jam dah tujuk jam 10.30 mlm..set buffet pun nak tutup dah, so aku amik kesempatan membaham ape2 yg patut nak diham buat kali terakhirnye..next time balun lagi..hik..hik..hik..

bersama Tn Hj Nordin dan isteri..

sayonara jamuan aidilfitri kat Eastin..insya'allah jumpe lagi..

gambar hiasan..thanks u olls..ngee~

No comments:

Post a Comment