Saturday, April 23, 2011

Hari yang sangat membosankan..aku dan nasik lemak!

Salam all..

Hari ni Sabtu..ntah nape laa..xtau laa..dan i dont know lar..bla..bla..bla..nak cite start awal pagi lagi ade perkara yg telah mem'spoil'kan aku..panas weyh..tp, sebagai individu yg tau ape itu erti mengawal perasaan dan bersikap positif, redhakan ajer laa..awal ceritenyer..silap aku laa coz tidor agak lewat mlm semalam..bukan agak..tp mmg lewat..jam dua lebey baru tidor..zzz..sbb melayan kerenah2 manusia yg saje nak tarik perhatian aku kan..dan yg pasti bukan itu sebenarnye..act'lly, si iblis laknatullah tu saje nak melekakan aku..huhuhu..layan fb..layan ym..dan macam2 lagi..so mane x lewat bangkit..silap sendiri dol..tanggung ah..ok fine..!itu den akuilaa..tp, dahlah lewat bangkit, pastu lepas diri siap2 nak keja satu urusan p la turun b/fast kat cafe..wtf!ok..fine juadah..'AGAK OKEY'..sebab x banyak choice kat sini..memain depa nih meniage..xperlahh..pasai nak suport org 'KITE'..belilahh..(mmg rutin pun b/fast kat cafe tuh..ngee~)..tgk hidangan menu..alahaiii..taulah ko dah sah2 terima kami ni yg mmg akan beli makanan tu, tp hidangan tu jgnlah sekadar ala kadar..mmg xkene pd tekak..ade beberape student yg dtg sekadar lalu dan singgah say 'HI' jer kat cafe tu then 'BYE'..may b diorg pun taste mcm aku..ape mau buat kan..hahaha..so, dah melalut nih, nak citenyer pasal nasik lemak jer nih..ape ceritenyer..ok..fine nasik lemak tu agak nampak sedap sbb dia still warm dlm rice cooker..tp ape yg mengecewakan ialah yg x lain x bukan ialah 'REGE' dia means price!wallaweyhh..RM2 dik (nasi sket, sambal ngan telur goreng)..nasi RM1 kut, pasti sambal dia charge..telur goreng yg tergolek terkulat2 bulat xsempurna off courselah chager tp kenape sampai RM2!ape indikatornyerr..!dgn seakan teragak2 dan mcm ragu2..mmg aku dah banyak perati kes owner2 cafe tu kadang2 teragak2 nak letak rege..nak charge lebe2 laa tu..pernah satu ketike ade seorg pak cik cafe lain letak satu harge then aku tanye balik mcm nak kepastian pastu dia bleh ubah harge yg mmg aku rase agak patut..wtf lagi!buleh plak camtu..aku nih bukan seorg yg kaki complaint so, diam then bayar terus blah..bule ker mcm tu..taulah kadang2 pak cik, mak cik kami ni amik makanan tu adekalanye sket jer..ade plak yg amik mak oihh..mcm x ingat dunia..tp xper lahh..perut diorg kann..tp jgn lah sampai yg amik makanan yg 'AGAK' berpada2 tu seolah2 dijdkan sbg 'mangsa' dek mereka yg telah mengambil makanan yg x agak2 tu..aper kes..haaalaaahaii..dah melalut lagi..back to the cite asal..nasik lemak kat akak td tu..aku rase aku leh complaint sbb nasik lemak tu x cukup bahannyer..sayangnyer aku x snap pic nasik lemak tuh..

sekadar hiasan jerr..kalo mcm ni berbaloi kut RM2..komplit set of nasik lemak..huhuhu..
Tp sbg consumer..kite kene panda buat pilihan..lepas nih kalo xpueh ati lagi pasal mknan tu terutama hargenye..just ignore jer..pasal tu lah bdk2 xmo mkn kat cafe..dahlah charge mahal, rase cam lebey kurang jer..pastu mahal..dan last skali x variety..adatlah kalo kdg2 anda si peniage x dapat pulangan yg sewajarnye..adat org berniagelah..tu pasailah aku x skill dlm bisnes..kalau x dah lame aku jer yg meniage kat cafe tu..then aku biase minum milo tarik kat brader sbelah tu, langsung aku cancel..minum air kosong je lahh..lg bagus..pasal geng meniae hang dah charge aku lebey..maaf yer bro..huhuhu..so lepas nih, kene hati2lah sket nak amik makanan kat cafe tu..agaknye diorg xbalik modal, skali dapat tu yg menge'charge' semacam tu..apa daa..xper, aku dah xnak makan nasik lemak dah..dahlah mahal, tinngi kolesterol plak..tp x bleh laa..sesekali kene gak pekena nasik lemak..aihh..x melayu lah kalo x makan nasik lemak..ngee~..rentetan peristiwa tu, langsung dibawa sehingga aku nak study pun malas..jiwe kacau betullah..aku amik pelajaran bahawa setiap waktu dan ketika kite kene momotivasikan diri utk tidak terus downkan diri..tp ape sudah jadik pd diri aku skrang daaa..xjugak2 study..huhuhu..paper senin ni plak tuh..esok kene cover mantap2..hopefully esok hari ceria yg baik buat aku..senyumm..lupekan perkara yg lepas, rancang perkara baru utk hari yg akan dtg esok..semoga hepi..besnyerr esok..nak study..xsabar rasenyer..chak!

comeynyer kambing ni senyum..ngee~~

No comments:

Post a Comment