Tuesday, March 1, 2011

Senarai 10 individu terkaya di Malaysia..

Salam..

Hmm..bace jer tajuk tu..meremang jer buku roma nih sementelah pulak perut tengah meragam efect dr menahan hajat selama 2 jam semasa dalam perjalanan balik dr kg ke penang!aduihhh..nak stori kang tersilap channel plak..ni nak expose pasal org2 kaya kat Malaysia ni..xpasal2 tercemar dek anasir2 yg x sedap dibace..tp ape yg pasti mmg aku sangap semalam..hantu punye bas!kate direct..dahlah masuk sane sini..siap tuka pesenjer lagi..kalo aku x sakit perut xpa ah..nih x..haduiyaii..haa..kan dah lari topik sket2..huuuhuuu..x sedap badan rase lak nih..huhuhu..

stop!jom fokus senarai org kaye kat Malaysia nih..sumber dari Berita Semasa..Wadah untuk rakyat..ni kire diorg dah buat counting utk yg the latest punye la nih..jom tgk..!

Ni dia..tokey gula mai..Robert Kuok Hock Nien - RM50.04 billion woo..huhuhu..geget jariii..



Next..T Ananda Krishnan..usahawan telekomunikasi maxis..puiyohh..brapa plak..?ni diaa..hambik RM45.78 billion..telan ayaq liuq den..huhhuhu..


ni plak Tan Sri Teh Hong Piow-RM 12.77 bilion


Tan Sri Lee Shin Cheng-RM 12.73 bilion


Tan Sri Lim Kok Thay-RM 10.89 bilion


Tan Sri Quek Leng Chan-RM 10.75 bilion


Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary-RM 8.84 bilion


Puan Sri Lee Kim Hua-RM 7.42 bilion


Tan Sri Tiong Hiew King-RM 4.772 bilion


Ong Beng Sheng-RM 3.987 bilion


hmm..pasai pa yg last skali tu besaq sangat..?ntahlaa..sbb tu je pic dia yg aku dapat..nak buat lagu mana..tp duit dia lagi besor..huhuhu..aku ni dok counting laa org2 kaya..tp aku bile plak nak kaya..?hmm..semoga tuhan mudahkan rezki aku..aminn..hihihihi..tp list ni akan tukaq setiap taun kut sbb ada org akan judge kekayaan depa2 ni even org tersebut xkaya2..hahahaha..

No comments:

Post a Comment