Saturday, February 12, 2011

Benar2 rasa bersalah..

Salam..

Semenjak dua menjak nih..aku kene jage hati beberpa pihak termasuklah dia..nape ntah..aku dah jadik terlalu x regid plak skrang..hmm..sedeyh..tp ape boleh buat..demi untuk kebaikan..aku harus akur..maafkan saye..(jerit dalam hati..saye x berniat nak buat awk sedeyh..)jgn nanges2 yer..awk mesti kuat..mesti awk dah banyak nanges..saye tau..mlm td awk nanges..saye tau sedu awk dlm phone mlm td..saye tau awk nages lagi dlm fb chat awal pagi td..saye pun nanges tau..(nanges dalam hati..nanges kuat2..)coz saye nih sensitip sangat2..saye tau awak sensitip lain..tp, saye xleh tahan kalo awk sedeyh..ni yg nak nanges nih..huhuhu..(nanges kuat2 dalam hati)..skrang nih..sume main ikut pendam jer..terlalu banyak..terlalu banyak..mau kene barah aku nih sok..hopefully not..ampunkanlah diriku wahai Rabb..aku xterdaya..hanya Engkau yg mampu membuat hati aku dan dia gembira..

Dan, saye arap awk tabahkan hati..kite x mintak utk semua itu jadik..sudah menjadi ketentuan Dia..mungkin hikmah yg terbaik buat diri awk..(simpati aku terlalu tinggi pada sesuatu..that’s y aku nampak lemah..)Tuhan..berikan aku kekuatan..berikan dia kekuatan utk hidup dan menjalani kehidupan ini..semoga baik hingga ke puncaknya..semoga semuanya berjalan lancar..

Macam2 pulak yg jadik bile nak dekat2 nih..semoga Tuhan mempermudahkan segala urusan..kalo awk tau ape yg saye rase mesti awk sedeyh lagi..tp saye xmau kongsi ape yg saye rase..sudah2lah..cukuplah saye saje yg rase..saye x berniat utk salah cakap..tp kadang2 kite xterniat dan x termaksud ape yg kite lafaz..maafkan saye..kite akan sentiasa perbaiki diri kite ok..

Friday, February 11, 2011

Hmm..aku meluah rasa..

Salam..

Setelah lama rasanye tidak mengarut2 dlm blog nih..dah tibelah kesekian kalinye aku nak merapu balik..tp kali nih bukan merapu meracau2..cume beberapa rase hati yg xsempat aku luahkan melalui expresi reality..nape ek..?hmm..kat luar tuu tgh berkesinambungan dentemun mercun yg dr segenap pelosok area Bukit Gambir nih..ade raye ape depa nih..?Tahun baru cine bukan ke dah abes..?may b chap goh meh..hmm..ntahlahh..dan lantak p laa..jgn meletup satu Malaya ni sudah lah..dah lah keje tengah belambak2 nih..ditambah plak ngan malas yg bersawang dlm diri nih..hmm..camne nak buat nih..huhuhuhu..buat muke kelat2..hmm..


Well..nak dijadikan bes ceriteranye, aku akan ade majlis bulan depan..?what..?seriously..?hmm..mcm2 yg aku rase nih..yg paling utama off course lah kesiankan kat family aku sebab mereka yg akan bertungkus lumus dengan semua ini..aku benar2 berharap dan bermohon agar semuanya berjalan dengan baik..aku..?xbuat ape2..?hmm..tu lah yg menjadi permainan minda sekarang nih..bukan aku saje2 xmo amik port..tp keadaan memaksa aku untuk lebih cool down dengan situasi2 mcm nih..sian sangat kat famli aku..especially parents aku..mak ayah..ampunkan anakanda mu ini..akan ku balas jasa dan pengorbanan kalian suatu hari nanti..ya Allah..berilah aku peluang untuk membalas jasa mereka dengan segala kebahagiaan yg ingin dikecapi oleh individu bergelar insan sebelum Engkau mengambil mereka atau mengambil aku..berilah aku peluang Ya Allah..

Dalam pada masa yg sama aku jugak terpikir ttg ‘dia’ yang akan membuat persiapan dan persediaan kearah majlis kami di pihak sebelah dia pulak..Tuhan..aku bermohon kepada Mu akan segala kekuatan dan semangat serta kesihatan buat dirinya..biarlah ia menjadi bersejarah dan terbaik buat kami dan berilah ia berjalan dengan lancar dengan sebaik2nya..dan dalam pada masa yg sama gak aku tgh tggu beberape membe aku yg aku xtau ilang kemane..mano la ko poie wey..haiyo..apo cito eh agak eh..tp den arap ekau muncul sblm majlis den..