Friday, December 31, 2010

Bermula kembali al-kisahnya..hihihi..

Salam..

Really2 missed this blog..even i got several times to update this blog..tp ade beberapa kekangan yg terpaksa ditempuh kerana beberapa kekangan itu yang sangat2 memaksa untuk aku tidak terus meng'ketik' keyboard laptop aku ini..hihihi..'bz' seyhh..hmm..hari2 menjelang tahun baru, xdan ah nak stori taun coz cite taun baru biasa2 ajer..well, am going to story about what i've feel semasa di Bandung baru2 ini..yes, aku telah ke Bandung atas urusan rasmi iaitu menjalani latihan praktikum selama sebulan..a month!wahh..hahaaa..so lets me stori sepanjang kehidupan aku di sana..tp penceritaannya hanyalah berdasarkan foto aja..yg feel2 tu..hmm..simpan aje lahh..tp stori ini may b akan di 'cut' supaya lepas untuk penapisan filem..huhuhu..tp alangkah syoknye kalo ia tidak perlu di 'cut' tp ape boleh buat..bg menjaga beberapa sensitiviti terutama aku yang tak berapa nak rela cerita tentang perkara2 yg dianggap 'so dispointed'..

Namun, perkara jelek itu aku anggap sebagai satu kenangan yg sangat tidak disangka dan cuba buat let it go..anggap aja ia tidak pernah berlaku..stop it!just be happy..hahaha..well, di Bandung merupakan satu kenangan yg sangat indah bg orang2 macam aku yg tidak pernah ke luar dari kelompok peta dunia Malaysia..hihihi..yeah..this is my first time weyh..hmm..sebelum nak pi tu memang hati jer yg tau..berkobar2 rasenyer..ye lahh..name pun first time kann..happy ade mereka2 yg tolong hapykan same..namun, ade perkara yg cube nak diluahkan disini tp tak perlu kut coz ade something yg perlu di'hiding'kan..pendam ajer laa eh..kui..kui..kui..lets take a look some photo's..may b ia boleh menceritakan ape aku rase..hmm..may b..heee..

*gambar-gambar sebelum ke Bandung*








*dah sampai..!!*


Ketibaan kami disambut oleh Ibu Meity dan Pak Dayat yg very2 freindly..tp gambar sambutan tu tak banyak yg diambil coz masing2 kepenatan gamaknyer..hihihi..muncul perasaan yang sangat selesa bersama mereka..kemudian kami di bawa ke rumah penginapan yg telah disewa..sepanjang di sana alhamdulillah, betullah kata beberapa 'orang' kota bandung boleh dikatakan aman lagi berbanding di jakarta kut..hmm..no komen..tp takditr tuhan menentukan bahawa kami selamat di sana..alhamdulillah sangat2..makan best..enviroment menarik..love 'macet' (traffic jammed)..giler2 punyer..some of them are really friendly..sangat2..ape yg membuatkan aku rindu sangat2 ialah tempe dan tahu goreng..seriously..kangen banget same kamu sih..ceh..cam rindu kat orang la plak..then yg nih pic sepanjang aku buat praktikum di Panti Asuhan Bina Netra Wyata Guna Bandung (PSBNWG, Bandung)..PSBN WG, Bandung merupakan sebuah pusat latihan untuk golong kurang uapaya khusus bagi penyandang cacat penglihatan mendapatkan latihan dan pendidikan di sini..sebulan woo..hihihi..tp pic posing2 jerr..x mo serius2 sangat..ngeh2x~~..



Apel (perhimpunan) pagi bersama anak2 (pelatih)..

nih part tengah doa kalo x silap nih..diorg doa xdak tadah2 tangan cam kat sini..



sedang beratur di apel (perhimpunan) pagi bersama pegawai2..



Ibu Hj Maryam (Kepala means ketua di panti) sedang menyampaikan amanat..hihihihi..

Ini Pak Toni..sangat2 memotivasikan..beliau ni ada bakat menulis woo..tp sayang tak sempat ketemu masa kami akhir di sini..insya'allah ketemu lagi ya pak..

Berikut adalah antara program-program dalaman bersama anak2..









Lepas masak depa ngap laa..hahaha..best kut tempe tu..sangat best ;-)


Berikut nih plak antara program2 luar bersama anak2..



ceh!buat2 bz..kih3x




Hmm..itu hanyalah beberapa sorotan yang mampu di masukkan ke entry ini..sebab terlalu banyak sangat gambar yang diambil so hanya beberapa sahaja yang 'larat' diuploadkan ke dalam entry nih..hehehee..letih woo..nasib server pantasss..itu pun jenuh gak milih satu persatu pic yang nak dimasukkan..takpa nanti beberapa hari nanti akan dimasukkan lagi beberapa pic yang boleh dimuatkan dalam entry yg seterusnya..ini baru pic aktiviti bersama anak2 belum lagi aktiviti2 kami..hihihihi..just lihat aja nanti deh..coz cerita kembali ke tanah air lom laie eh..ngee~~..till then..