Wednesday, November 10, 2010

Aktiviti masa cuti..hehehe..

Salam..

Dah lame rasenye aku x mempostkan entry sejak balik bercuti ke kg halaman yang ku cintaiku tu minggu lepas..bukan ape..bz sket..mengenangkan beberapa perkara yg perlu diuruskan..hehehe..well..saje la nak story dan share sket pasal satu aktiviti yg aku buat di kg ari tu yg jarang2 orang buat..iaitu..mengacau..mengacau..?ape tuh..?


Haaa..tau x mengacau penganan..?laie xtau tuh..org kg aku panggil ngacau penganan..atau bahase mudahnyer mengacau dodol..hooo..wahh..tp xtvt ni amat2 memerlukan komitmen dan tenaga yg cukup..hahaha..letih tau..tp best..selalunye org buat nak dekat2 raye ker..memandangkan raye nak dekat kan..tp raye haji 2 minggu lagi..yg terdekat pun raye deepavali..cet..!yee nadey..!kitorg (sebenarnye pak cik aku yg beria2 nak buat) on je laa memandangkan dah ramai yg bleh bg komitmen..coz ni permintaan dr keluarga sebelah mak cik aku tu..so diorg anak beranak dtg rumah aku ngacau penganan tuu..so mcm kenduri sketlaa hari tu..dpt gak la kenal2 skit anak2 buah mak cik aku yg belah sane tu..so, jom candid skit sepanjang xtvt tu..





Ni part antara yg awal la..even ade yg awal tp aku xsempat snap..


Tp aku dah rasmi dulu yer..jgn kate aku cekak pinggang plak..bg chance kat diorg sbb mase kritikalnye lambat lagi..hehehe..


Ni kire bleh rileks lagi..hahaha..tp cam jonuh yo kau ngacau tu bai..hahaa..


Tp mamat mmg betol2 full energy la wa cakap lu..


Aik..?possing dulu yerr..haa..api jage yerr..


Tu dia..tahap kritikal nak stat dah..tu yg sampai dua org tu ngacau tuh..


Mak aih rumah den..cam tongkang pocah..hehehee..



Haaa..jgn kate ini satu candid lakonan eah..nak mampuih ngacau nih..haduihh..


Ni laa antara tahap2 yg kritikal..huuu..


Hampir siap..td penuh sekawah last2 tggl satu pertiga jer..hehehe..


Sambil2 tu makcik2 aku menyiapkan makanan tghr kami..


Tu deh..dah siap..act'lly kami buat 2 kawah tu yg nampak cam skit tu coz dah bhg 2..lg plak time yg dia ccair dah ade 'rembat'..hahaha..


Ni lah hasilnyer puan2..siap ade hiasan lagi tuh..hik3x..


Tp, yg nih paling sodap..dia punye kerak..perghh..mau kene diabetes (kalo x control laa..heee)

Jdnyer, ni lah tu lah antara xtvt yg berlaku mase aku cuti hari tuh..tp tu sehari jer..act'lly ade beberapa xtvt yg ingin di share kat sini..tp xbrape rajin plak nak postkan kat sini..xpa..lain kali ade lagi aku try..dan act'lly banyak lagi pic2 yg diambil tp ni pun aku xbrape rajin gak nak post kan sume..hehehe..hanya sekadar tu aje lah yer..insya'allah lain kali aku post lagi..hehehee..

No comments:

Post a Comment