Friday, November 26, 2010

Minggu2 akhir..

Salam..

Hmm..dah abes satu sem dah..kejap je rase haa..ntah ape la yg dijawab dalam xm utk paper baru2 nih..sedeyyy sangat coz ade beberapa paper yg sangkut!jammed idea..tu lahh..x nak belajo pandai2..tp dah try belaja payah nak dapat..camno..?mmg otak ko lombab!heheee..hopefully ia x lah teruk sangat..aminn..well..bile cite part last2 nih, tang yg satu nih laa yg mmg jadik beban sangat2 nih..!kena kuar bilik..get out from here..!!aduss..dengan barang2 berterabur dan bilik yg dah macam tongkang pecah dah nih..nak x nak..nak..kena nak jugak kemas..esok dah last..kene berambus abes2an..semasa entry ni taip, aku sedang menikmati hidangan sarapan pagi yg begitu enak sekali..iaitu..megi kari..hehehe..erkkk!!sarapan pagi..?!..yer lahh..td x sempat kemas2 sket barang2 tuh..ceh!poodahh!hmm..moh tgk ape dah jadik kat bilik nih..hehehee..maaflah ilustrasi agak x brapa cantek coz henfon mughah dan situasi yg dikelam oleh sinaran matahari yg sedang menyinsing..kih3x..




semua barang2 dlm pic nih adalah kepunyaan aku dan rumet aku yg still tgh jiwa kacau tang bab2 mengemas nih..kan ya kann..kih3x..xper..dia x bace kut..
Menyedari akan hakikat tu hanya beberapa side jer yg berani diambil..yg lenlain tuh,.pepaham sudahlahh..cencored..kih3x..dah mmg cam kapal tongkah yg hampir nak pecah..hampir2laa..lom pecah laie..kih3x..Sambil2 tuh..jeling2 gak la barang yg nak diangkut pergi nih..huhuhu..loteh laaa..sambil2 tu jugak mate nih meliar tgk org lain kat luar nun yg sorang2 kuar angkut barang depa masuk keta..tandanya apa..?!tempat nih semakin kurang org!!mak aihh..apo yg ko tggu laie nih..?copek komeh..!

Btw, ade satu story line nak dibuang didalam blog nih..tp ilek dulu ahh..bile timenye nanti story lahh..ape pun, selamat bercuti..dan jgn lupe come back one month soon..camno korg balik sehat..sehatlah dtg balik..kih3x..eden ni preparing sesuatu nih..tp nanti2lah setori..insya'allah akan ade banyak mase lagik..last but not least..take care for my self (hihihihi) and the rest of all..siahhh (c yeah)..


Sunday, November 21, 2010

Cerita bengang jer..kih3x..

Salam..

Apa falsafah hidup ini sebenarnya..?

Arakian setelah bangkit dari tidur..ops..agak lewat sedikit pagi ini kerana mungkin agak keletihan setelah 'travel' sejauh hampir 8 jam! dan turut bengang dengan seorang manusia yang telah dipertemukan tanpa rela yang langsung tiada adab dan budi bahasa..siapakah itu..?pemandu bas yang tak sempat aku ambik pengenalan tentang dirinya dan aku pun tidaklah luak sangat nak tau pasal pak cik yang takde sense of customer tuu..pigidahhh..bawak je lar bas..jgnlah emosi xbertempat..aper, ko x 'dapat' ker mlm semlm..kalo xdapat pegi ambik minyak pelicir bas tu x pun ambik minyak hitam bas tu 'servis' sendiri laa..hang suang betol!marah kerrr..?hik3x..idaklahh..bengang jer..bengang..!apa kesnya..?haa..let's check it out..

Sikit je pun halnyer..bermula setelah aku diminta bertukar bas yg asal..lagi hampeh!bas yg asal tu bes woo..VIP seat la katekan..tp yg second bas ni kire ok laa..3 org je penumpangnnyer dari Ipoh ke Butterworth..so, this is story begin..aku sebagai customer is always right nih bertanye dengan penuh sopan santunnya.."Pak Cik, is this bus to Butterworth..?"..ehh..silap..kalo aku tanye mcm nih x pasal2 mmg sah aku kena pelangkung..kih3x..aku tanye dengan hormatnye.."Pak Cik, bas ni pegi Butterworth yer..?"..sebab aku konpius..drebar bas aku tunjuk bas yg kebetulan same kaler even ade same skit2la tang hijaunyer..utk kepastian aku tanye laa..kang silap naik kang..x ke nayer..so let's continue..first aku tanye tu dia seolah2 xbg respon just pandang dengan mate galaknye jer..sekali aku cungkil br hang tau..then aku rase aku xdapat respon utk jawapan aku..kalo paper utk subjek polisi dan sistem kebajikan yg akan aku ambik rabu nih, pak cik tu bg jawapan mcm nih..kompem..!kompem dapat..!dapat aper..?dapat maki..!kih3x..setelah itu, aku pun dengan segeranya naik dan bertanye utk kali yg keduanya tetapi kali ni dlm bas pulak.."Pak Cik, bas ni pegi ke Butterworth eh..?"..dengan muke yg bengis dan serius (rase nak hentak je dengan beg sandang yg berisi lap top aku tuh..kalo hentak maunyer terduduk agaknye org tua tu..)..dan Pak Cik yg x dapat 'malam' tu menjawab (dengan agak kasaq..kuang hajaq).."Eih..yerlaa..berapa kali kau nak tanye..!!"..ehh..padahal aku x mendapat respon pun td..nak je aku jawab balik..aku yg ketika tu dah mule rase nak jadik singa..ngaumm..cube men'cool down'kan diri aku..aku pandang dia sekejap (utk bgtau aku xselesa dng respon dia yg mcm tu dan bgtau aku bile2 bleh hentak dia kat situ..xkire dahh..nak jadik ape, jadiklahh..)..

tp, kalo dapat pedang nih lg ok kut dr bag lap top tu..hihihihi..

Then aku memblahkan diri dari situ utk x memanjangkan cerita pergi mencarik port ketenangan setelah up set ngan pak cik tu..dlm bas tu ade tiga org je pun..so aku lehla conquerer dln 6 ke 8 seat sorg2!whahahaaa..So, perjalanan bas petang tu agak lancar..even banyak kereta..x kesahlah..bukan aku yg drive pun just duduk jer..tp kalo jammed jenuh gak nak duduk dlm bas lelame..alhamdulillah..sampai..tp nak dijdkan cerita lagi tentang pak cik yg xde sense agaknye nih..adelah satu penumpang tu..lepas tol juru ade satu stesen pam minyak shell..perasan x..?heee..so dia mintak turun kat situ may be member dia dah tggu kat situ ker atau ape2 lah coz sblm sampai tol aku rase dia de buat phone call kate akan sampai sekian2 tempat then mintak diambil yaa..so, pak cik bleh x nak brenti..!hang suang betoi pak cik tuh..even bukan aku yg nak turun kat situ..sian kat brader tu merayu beberapa kali kat pak cik tu mintak turun tepi jalan tu..perghh..sirap panasss dia bagik jugak rasenyerr..pak cik drebar tu kate x bleh turun kat situ dia akan turunkan kat tempat rehat r n r..mak aihh..jauh gak tuhh..(ikut rule sangat lah kononnye tuh)..tp bukan xde bas yg brenti kat tepi jalan stesen pam tuh..malaun betol..ehh..pahal plak aku yg emotional lak nih..kih3x..tp, aku rase ade la rasionalnyer brader tu nak turun kat situ memandangkan stesen pam tu dah dekat ngan jalan kat kg dia kut..sian gak aku tgk brader tuh..dia pun aku rase mcm nak layan sangat..so ikut je la..aku memandang dengan jelek skali kat pak cik tuh..so finally aku akhirnya sampai ke Butterworth..alhamdulillah..tp hingga hari nih masih terkenang2 kat pak cik tuh..kalo jumpe lagi alhamdulillah..aku akan redi siapkan mesin gun..end of this story..hahahaa..

senyumlah semanis senyuman ahmadinejad nih..hihihihi..

So nak story kat sini, aku menasihati diri aku sendiri supaya lebih rasional dengan tindakan dan kehendak orang lain..jika anda tidak dapat memuaskan hati dan perasaan orang lain jangan terus bersikap tidak 'alert' dengan persekitaran akan datang sebab ku rase pak cik tu mmg 'peel' dia jenis yg mcm tu kut..pasai tgk muke je dah menggambarkan atitude..so jage atitude ok..so, itulah falsafah hidup ni sebenaqnyer k..

I'm sorryyy..

Tuesday, November 16, 2010

Lawaknyer..joke lagi eh..

Salam..

Since aku dah abis 1 paper lagi utk hari ni ptg td..huhuhu..sangap gak menjawab td..tambahan plak sambil dengar sayup2 takbir bergema di Masjid Al-Malik Khalid tuu, sambil2 bukak inbox mel so belek2 ape yg patut tetibe terjumpe satu emel kiriman dari seorg teman..lawak seyhh..

A Punjabi lawyer working in UK wrote to his wife in India...

Dear Sunita Darling,

I can't send you my salary this month because the global market crisis has affected my Company's performance, so I am sending 100 kisses. You are my sweetheart, please adjust.



Your loving husband,
Tuna
Singh



His wife replied...



TINKU KE PAPPA ,

Thanks for the 100 kisses. Below is the list of expenses I paid with the Kisses...:

1. The Milk man agreed on 2 kisses for one month's milk.

2. The electricity man, Kooldip Singh, agreed not to disconnect only after 7 kisses.

3. Your landlord Kapal Singh comes every day to take 2 or 3 kisses instead of the monthly rent.

4. Supermarket owner Jaswant Singh did not accept kisses only, so I gave him other items, I hope you understand..

5. Miscellaneous expenses 40 kisses.

Please don't worry about me, I still have a balance of 35 kisses and I hope I can survive the month using this balance...
Shall I plan the same for the next month?

Your Sweet Heart,
Kichi




NEVER MESS WITH WOMEN




Saturday, November 13, 2010

Jenaka untuk hari ini..Jokes for today..LOL

Salam..

Ini adalah kiriman dari seorang teman..baca dan hayatinya ok..mungkin ada sesuatu yang boleh anda dapati di situ..


Najib asked the Queen, "Your Majesty, how do you run such an
efficient government? Are there any tips you can give to me?"

" Well," said the Queen, "the most important thing is to surround
yourself with intelligent people."

Najib frowned, and then asked, " But how do I know the people
around me are really intelligent?"
The Queen took a sip of tea. "Oh, that's easy; you just ask them
to answer an intelligent riddle." The Queen pushed a button on her
intercom. "Please send Tony Blair in here, would you?"

Tony Blair walked into the room and said, "Yes, my Queen?"
The Queen smiled and said, "Answer me this please, Tony, your
mother and father have a child. It is not your brother and it is not your
sister. Who is it?"
Without pausing for a moment, Tony Blair answered, "That would be
me."
"Yes! Very good," said the Queen.


Najib went back home to ask Mahyudin the same
question. "answer this for me. Your mother and your father have a
child. It's not your brother and it's not your sister. Who is
it?"
"I'm not sure," said Mahyudin. "Let me get back to you on that
one..." He went to his advisors and asked every one, but none could give him
an answer. Finally, he ended up in the men's room and recognized
Lim Guan Eng's shoes in the next stall.

Mahyudin didn't want but asked anyway, "Lim, can you
answer this for me? Your mother and father have a child and it's
not your brother or your sister. Who is it?"
Lim yelled back, "That's easy, it's me!"
Mahyudin smiled, and said, "Thanks!"

Then, he went back to speak with Najib.
"Say, I did some research and I have the answer to that riddle.
It's Lim Guan Eng!"
Najib got up, stomped over to Mahyudin, and angrily yelled into
his face,
"No! You idiot! It's Tony Blair!"

Wednesday, November 10, 2010

Aktiviti masa cuti..hehehe..

Salam..

Dah lame rasenye aku x mempostkan entry sejak balik bercuti ke kg halaman yang ku cintaiku tu minggu lepas..bukan ape..bz sket..mengenangkan beberapa perkara yg perlu diuruskan..hehehe..well..saje la nak story dan share sket pasal satu aktiviti yg aku buat di kg ari tu yg jarang2 orang buat..iaitu..mengacau..mengacau..?ape tuh..?


Haaa..tau x mengacau penganan..?laie xtau tuh..org kg aku panggil ngacau penganan..atau bahase mudahnyer mengacau dodol..hooo..wahh..tp xtvt ni amat2 memerlukan komitmen dan tenaga yg cukup..hahaha..letih tau..tp best..selalunye org buat nak dekat2 raye ker..memandangkan raye nak dekat kan..tp raye haji 2 minggu lagi..yg terdekat pun raye deepavali..cet..!yee nadey..!kitorg (sebenarnye pak cik aku yg beria2 nak buat) on je laa memandangkan dah ramai yg bleh bg komitmen..coz ni permintaan dr keluarga sebelah mak cik aku tu..so diorg anak beranak dtg rumah aku ngacau penganan tuu..so mcm kenduri sketlaa hari tu..dpt gak la kenal2 skit anak2 buah mak cik aku yg belah sane tu..so, jom candid skit sepanjang xtvt tu..





Ni part antara yg awal la..even ade yg awal tp aku xsempat snap..


Tp aku dah rasmi dulu yer..jgn kate aku cekak pinggang plak..bg chance kat diorg sbb mase kritikalnye lambat lagi..hehehe..


Ni kire bleh rileks lagi..hahaha..tp cam jonuh yo kau ngacau tu bai..hahaa..


Tp mamat mmg betol2 full energy la wa cakap lu..


Aik..?possing dulu yerr..haa..api jage yerr..


Tu dia..tahap kritikal nak stat dah..tu yg sampai dua org tu ngacau tuh..


Mak aih rumah den..cam tongkang pocah..hehehee..



Haaa..jgn kate ini satu candid lakonan eah..nak mampuih ngacau nih..haduihh..


Ni laa antara tahap2 yg kritikal..huuu..


Hampir siap..td penuh sekawah last2 tggl satu pertiga jer..hehehe..


Sambil2 tu makcik2 aku menyiapkan makanan tghr kami..


Tu deh..dah siap..act'lly kami buat 2 kawah tu yg nampak cam skit tu coz dah bhg 2..lg plak time yg dia ccair dah ade 'rembat'..hahaha..


Ni lah hasilnyer puan2..siap ade hiasan lagi tuh..hik3x..


Tp, yg nih paling sodap..dia punye kerak..perghh..mau kene diabetes (kalo x control laa..heee)

Jdnyer, ni lah tu lah antara xtvt yg berlaku mase aku cuti hari tuh..tp tu sehari jer..act'lly ade beberapa xtvt yg ingin di share kat sini..tp xbrape rajin plak nak postkan kat sini..xpa..lain kali ade lagi aku try..dan act'lly banyak lagi pic2 yg diambil tp ni pun aku xbrape rajin gak nak post kan sume..hehehe..hanya sekadar tu aje lah yer..insya'allah lain kali aku post lagi..hehehee..