Wednesday, October 27, 2010

49 Lelaki paling berpengaruh di dunia..

Salam..

Bebaru ni aku terkedu bilemana kuaq satu isu bulanan dari magazine Askmen.com di mana diorg buat poll ataupun undian yg dinilai oleh pembaca sendiri utk mencari 49 lelaki paling berpengaruh di dunia tahun ini..memule diorg bg 200 org2 yg top2 ni yg glemer2 nih..kire yg ade pengaruh kuat dan besar la dlm pelbagai bidang kat dunia nih..kirenyer lelaki2 nih bagi impact yg besar dan pengaruh yg kuat pada lelaki2 di luar tuu..termasuklah cara berpakaian, sikap, gaya, mutu keunggulan dan sbgnya..so setelah difinal listkan..dan hasilnye..jeng..jeng..jeng..hmm..ape yg terkejutnye President Barrack Obama jatuh pada tangga yg ke 21!ha..ha..ha..pelik bukan..tp ia benar..tak mustahil..jom share top 10 listed lelaki yang paling berpengaruh di dunia.. 10 jer laa..tak larat ah nak post sampai 49 tu..

tangga 1st..John Stewart..seorg penulis, pengkritik media, pengacara rancangan paling top top top kat US nun dan mcm2 pe..pe..pe.. lagilah..

tangga 2nd Bill Gates..pencetus software yg korg gune nih laa..baguih la mamat nih..i respek u uncle..

tangga ke third..haa..yg korg duk asyik main sampai leka tetiap hari tu kann..ni lah org bertanggungjawab..Mark Zuckerberg..pencetusFB..

yang ke fourth plak..atuk aku nih..Steve Jobs..pencetus aple (agaknye dia suke mkn epal mase mude dulu2..samela cam aku..sbb tu kalo tak tumpah kuah kalo bukan ke nasiknyer..heee..) yg korg gune tu la..iphone..laptop..etc..

yg ke fifth plak..yo wazzup yo..Kanye West..penyanyi rap..

yg ke 6..pemain football american NFL no.9 (New Orleans Saints)..Drew Brees..khabarnye penah skandal ngan bekas awek aku..alahh..si britney spears tuu..hmm..no komen..

ke tujuh..James Franco..alahh..mamat 2nd hero cite spiderman tu lah..

yg ke 8..Ellon Musk..seorang usahawan paling berpengaruh..

yg ke 9..hahaha..sape nih..?xkenal..?Jose Mourinho..coach pasukan bola sepak kelab Real Madrid..sape sokong Real..?really..?hihihi..

ke seploh..seorang journalist yang kini dah jadi editor..editor ape?malas nak search tp korg xbace punye paper atau majalah tuu..kut laa..dia nih org Kanada..

Jadi dalam ramai2 49 orang tu mestilah terselit org Malaysia sorang..tp beliau ditangga yg ke 50 walaupun xde dlm senarai..nama beliau terpaksa dihidingkan atas sebab2 yg xmau dielakkan..nak tau sape..jeng..jeng..jeng..jom kite terus lompat ke tangga ke 50 tp kite semak dulu di tangga yg ke 49..

name dia Russell Brand seorang pelakon komedi, penulis, pelakon, penyampai radio, tv dan ape2 pe..pe..pe..lagi lah..banyak benar nak di conquerer..


dan di tangga yg ke 50 (yg telah disembunyikan tuu..ade ke patut)..jom kite semak seorg warga Malaysia yg dinafikan haknya sbg lelaki paling berpengaruh di dunia..presenting..the one and only..trrr..trrr..trrr..ala2 bunyik drum..







haaa..nih dia..








Taadaaa..




Tak caye..?aku memule xcaye gak..tp atas belas simpati..aku terpakse gak caye..kih3x..beliau nih telah menggegarkan dunia dengan kemelayuannyerr..heee..sape dia..haa..find out yourself laa yer..coz dia mmg seorg yg 'rendah diri'..humble person la katekann..kih3x..jangan maraa aaa..

No comments:

Post a Comment