Friday, October 29, 2010

Manusia semakin kejam..!

Salam..

Aku benar2 terkejut selepas membaca berita di Utusan pagi nih tentang mangsa pembunuhan seorang remaja perempuan di Ukay Perdana Hulu Kelang, KL..apa sudah jadi dengan ini dunia..?Mangsa dikatakan dicekik sebelum dibunuh dan mayatnya disumbatkan ke dalam beg pakaian?!Ya Tuhan, manusia semakin kejam!

Inilah mayat remaja perempuan tersebut yang dijumpai dalam beg pakaian.

Bengang dengan kes-kes macam nih!

Mangsa dijumpai oleh seorang mekanik di belakang bengkelnya setelah syak dan curiga tentang beg pakaian tersebut..Kes masih lagi disiasat memandangkan bukti kes masih dicari dan yang pasti mangsa bukanlah orang tempatan memandangkan tiada bekas parut suntikan BCG kat tangan dia..haa..cube korg tgk kat lengan korg tu ade tak bekas suntikan BCG tu..kalo xde sah2 korg bukan org Malaysia..hehehe..tp, dia org mana..?hmm..



Kes masih lagi disiasat so tunggu je lah next story kes nih..tu pun kalo tak complicated kan coz polis pun banyak lagi fail kes yang bertimbun tuu..rasenye kalo identiti yg x dikenalpasti nih tambah pulak xde tuntutan atau laporan dari mencaris ahli atau waris yg hilang so..kes ni may b dalam pemerhatian polis kut..tggu je lah kalo ade org yg buat lapor kehilangan orang ker..Ya Allah ampuni hambaMu ini..


Semoga kita mendapat pengajaran dan iktibar..



Thursday, October 28, 2010

Malam Anugerah Bintang STW217..

Salam..

Biasalah pagi2 (act'lly entry nih lmbt di post coz tgh tggu seting gambar2..hee) nih aku kena bukak laptop..mcm tak lengkap jer hidup aku nih kalo laptop nih xde dlm senarai hidup aku..dia cam 49 barang paling berpengaruh di dunia..kih3x..cam entry yg sblm nih plak kan..hik3x..tu lah dia 'penangan' org2 yg cube mempengaruhi minda manusia yg pd hakikatnya ia adalah suatu agenda yg tersembunyi untuk umat islam mcm aku nih..tp..mungkin..yg pasti, mana2 kebaikan haruslah kite ambil dan yg buruk kita jadikan sebagai satu sempadan..well..what's the story now..?hmm..mlm td telah berlangsungnya anugerah yg julung2 kali aku attend selain anugerah pelajar amik hadiah kat sekolah nun (tp xpenah dapat pun)..tp anugerah ni dia lain skit dr yg lain..dia mcm ala2 Academy Award cam kat Hollywood tuu atau dlm istilah pasarnye anugerah Bintang Popular cam kat Malaysia nih..tp nih ade tempat pertama, kedua dan ketiga lah..cam kat skolah dulu2..heheehe..penaung mlm anugerah ni ialah dekan Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan kami sendiri iaitu Prof. Madya Dr. Ismail Baba dan tulang belakangnye beliau punye budak master kat sini yg merangkap assistantnya..tujuannye selain sekadar hiburan yg enjoy ia merupakan satu pengiktirafan terhadap kami yg telah bertungkus lumus menjalankan 'kajian' projek dlm subjek pembelajaran kami iaitu STW217 Kerja Kumpulan yg mana beliau sendiri telah mengajar subjek ni..hal ini kerana kami akan diminta membuat 'shooting' utk menggambarkan peristiwa sebenar dlm proses kerja kumpulan sokong bantu bagi mangsa-mangsa SUMBANG MAHRAM..i jadi mangsa u..walaupun pd awalnya berbagai cabaran dan dugaan yg terpaksa ditempuhi dalam menyiapkan projek..mmg sakit kepala gua cakap lu beb..bleh kasik pecah otak ooo..

Tp alhamdulillah, ia berjaya dilaksanakan dgn baik oleh semua ahli..dan paling mensyahdukan kami mengalami beberapa masalah teknikal selepas siapnya pembikinan 'filem' tersebut..kih3x..dimana, dvd kami dikatakan tidak dapat dimainkan di player atas sebab perisian yg tidak boleh membekap sistem..lagi haruu oo..sampai ada dalam kalangan kami yg bleh jadi histeria dibuatnya..yer lah..'perancangan' dan 'persiapan' untuk hampir 4 bulan boleh jadi compilcated hanya dlm masa 30 minit jer..!!tp atas daya seorang teman yg agak 'pakar' dlm bidang perkomputeran nih membuat ia boleh dimainkan..mcm2la dah kami buat..jenuh kut nak stori dlm nih..kalo x kami kena masuk studio buat balik..huhuhu..bayangkan kalo 1st performance dah all out kan..nak buat second plak dlm keadaan yg presure xleh terima hakikat yg dvd ada masalah teknikal..bleh jd hancus beb..hancus..alhamdulillah tuhan bagi kami jalan..syukur sangat2..ok tinggalkan perkara yg tu..let's kite imbas perkara yg berlaku mlm td..

Alhamdulillah sebanyak 6 kategori telah dipertaruhkan dan kami telah memenangi 7 daripadanya (sebab ape 7..?sebab ade satu anugerah telah dimenangi oleh 2 ahli kami..kih3x..tamak x kami..?) dan antara kategori2 yg telah dipertaruhkan ialah anugerah kumpulan terbaik, skrip terbaik, pengacara terbaik (ehem..ehem..), pelakon lelaki terbaik, pelakon wanita terbaik dan pekerja sosial terbaik..ni lah resultnyer..

Ayuh kite shoot candid mereka..hahaaahaa..


Anugerah Kumpulan Terbaik

Anugerah Skrip Terbaik

Anugerah Pengacara Terbaik..yer kerr..hiihiihii..

Anugerah Pelakon Wanita Terbaik yang nih kami sapu 2 anugerah tempat pertama dan tempat ke3..kih3x..terernyer budak nih..xsangke yerr..Zaty dan kakaknye Reeta..kih3x..


Anugerah Pelakon Lelaki Terbaik..Wan..

Lastly..Anugerah Pelakon Pekerja Sosial Terbaik..Liza..
Walaupun cuma menang di tangga ke tiga, alhamdulillah lahh..

Akhirnya, surprise dari kumpulan 6 (kalo xsilap) yg membuat kejutan buat si yeop untuk sambutan hari lahirnye yg ke-30..hepi belated besday yeop..semoga ko sukses dlm study dan ko serta keluarga ko dilindungi dan dirahmati oleh Allah swt..ok, let's check it out suasana sekitar majlis malam tu..

Pensyarah kami yg sporting..Prof. Madya Dr. Ismail Baba..siap layan karoake lagi..cayalah u Dr..

Aik..?San, ko ambik gamba apo tuh..?


Inilah besday 'boy' malam tadi..si yeop..selamat hari jadi yeop..semoga murah rezki utk ekau dan family ekau..yg ke brapo yeop..?kih3x..dah tuo ekau yo..

Tp kek ko sikit pun den ghaso yeop..sampai ati ko..ceh!


Saja buat gempaq..


Saja buat2 gempaq lagi..kih3x..


Geng-geng Pahang yg jarang2 nak berenggang..


Yang tiga nih lagi x leh berenggang..


Couple2 yg berjaya diterjah..eh..eh..


Dan lagi..belon gel..?huh!jeng..jeng..jeng..


Tu sat lagi hilanglah belon kat belakang tuu..ni lah geng2 belon..


Ni plak geng ape eh..geng belon 2 laa senang..yg atas tu geng belon 1..heee..

Nih geng belon gak kerr..hmm?(sambil garu2 dagu)..


Tp nih mat belon..hahhaa..


Meja santapan tetamu VIP..turut sama wakil pelajar dan pengacara majlis..


Lawan..lawan..sape paling kiut..


Ambik berkat depan hadiah2..arap2 dapatlah..heee..


Sdr si pengacara majlis yg hapening..jgn tershashul2 haa..kih3x..


Cite makanlah pulak..serving quite ok..sedap gak laa..


Silalah makan yerr..xcukup tambah lagi..banyak tuu..


Amboih Mar..ayam sampai duo kotol ko rembat..hahaha..xperr aku paham Mar..hik3x..lagipun mknan banyak lagi..heee..


xsenonoh boto..hahaha..


Ayah dan anak2nyerr..hik3x..


Tetamu VIP telah atau sedang menjamu selera..kih3x..


Dah abes makan daaa..mesti kenyang..lebaq punya senyum depa noh..

Akhir sekali sesi nih mmg xleh lepas lah..sesi bergambar..

Nih mmg real gambar atas gambar nih..kalo ade status like mmg aku like gambar nih dulu..i like..hahaha..


Wahh..ambik port nampak..?


Aik..?cak!


Ustat si fotographer ngan tutor kami Cik Yatt..kiut kan depa..kih3x..

Ok lah cukuplah tu saja kut..coz banyak lagi sebenarnyer..tp x laghat eden dah haa..ape pun majlis tu berjalan dengan hepinyer..semoga anda semua berjaya menjawab exam nanti dengan baik utk paper nih ok..dah suke2 kann..haa..lepas nih kena strugle2 lah skit yerr..see yeah..




Babai..

Wednesday, October 27, 2010

49 Lelaki paling berpengaruh di dunia..

Salam..

Bebaru ni aku terkedu bilemana kuaq satu isu bulanan dari magazine Askmen.com di mana diorg buat poll ataupun undian yg dinilai oleh pembaca sendiri utk mencari 49 lelaki paling berpengaruh di dunia tahun ini..memule diorg bg 200 org2 yg top2 ni yg glemer2 nih..kire yg ade pengaruh kuat dan besar la dlm pelbagai bidang kat dunia nih..kirenyer lelaki2 nih bagi impact yg besar dan pengaruh yg kuat pada lelaki2 di luar tuu..termasuklah cara berpakaian, sikap, gaya, mutu keunggulan dan sbgnya..so setelah difinal listkan..dan hasilnye..jeng..jeng..jeng..hmm..ape yg terkejutnye President Barrack Obama jatuh pada tangga yg ke 21!ha..ha..ha..pelik bukan..tp ia benar..tak mustahil..jom share top 10 listed lelaki yang paling berpengaruh di dunia.. 10 jer laa..tak larat ah nak post sampai 49 tu..

tangga 1st..John Stewart..seorg penulis, pengkritik media, pengacara rancangan paling top top top kat US nun dan mcm2 pe..pe..pe.. lagilah..

tangga 2nd Bill Gates..pencetus software yg korg gune nih laa..baguih la mamat nih..i respek u uncle..

tangga ke third..haa..yg korg duk asyik main sampai leka tetiap hari tu kann..ni lah org bertanggungjawab..Mark Zuckerberg..pencetusFB..

yang ke fourth plak..atuk aku nih..Steve Jobs..pencetus aple (agaknye dia suke mkn epal mase mude dulu2..samela cam aku..sbb tu kalo tak tumpah kuah kalo bukan ke nasiknyer..heee..) yg korg gune tu la..iphone..laptop..etc..

yg ke fifth plak..yo wazzup yo..Kanye West..penyanyi rap..

yg ke 6..pemain football american NFL no.9 (New Orleans Saints)..Drew Brees..khabarnye penah skandal ngan bekas awek aku..alahh..si britney spears tuu..hmm..no komen..

ke tujuh..James Franco..alahh..mamat 2nd hero cite spiderman tu lah..

yg ke 8..Ellon Musk..seorang usahawan paling berpengaruh..

yg ke 9..hahaha..sape nih..?xkenal..?Jose Mourinho..coach pasukan bola sepak kelab Real Madrid..sape sokong Real..?really..?hihihi..

ke seploh..seorang journalist yang kini dah jadi editor..editor ape?malas nak search tp korg xbace punye paper atau majalah tuu..kut laa..dia nih org Kanada..

Jadi dalam ramai2 49 orang tu mestilah terselit org Malaysia sorang..tp beliau ditangga yg ke 50 walaupun xde dlm senarai..nama beliau terpaksa dihidingkan atas sebab2 yg xmau dielakkan..nak tau sape..jeng..jeng..jeng..jom kite terus lompat ke tangga ke 50 tp kite semak dulu di tangga yg ke 49..

name dia Russell Brand seorang pelakon komedi, penulis, pelakon, penyampai radio, tv dan ape2 pe..pe..pe..lagi lah..banyak benar nak di conquerer..


dan di tangga yg ke 50 (yg telah disembunyikan tuu..ade ke patut)..jom kite semak seorg warga Malaysia yg dinafikan haknya sbg lelaki paling berpengaruh di dunia..presenting..the one and only..trrr..trrr..trrr..ala2 bunyik drum..







haaa..nih dia..








Taadaaa..




Tak caye..?aku memule xcaye gak..tp atas belas simpati..aku terpakse gak caye..kih3x..beliau nih telah menggegarkan dunia dengan kemelayuannyerr..heee..sape dia..haa..find out yourself laa yer..coz dia mmg seorg yg 'rendah diri'..humble person la katekann..kih3x..jangan maraa aaa..