Monday, September 27, 2010

Hopeless..hmm..?

Hmm..x tau nape rase resah gelisah yg membelengu diri aku nih..banyak tugasan yg perlu disiapkan..?mungkin yer..nak prepare ujian yg bakal datang..?mungkin jugak..adus blom buat preparation lagi nih..tp yg pasti salah satunyer kepale nih still lagi teringat kat kg halaman..ceh!cam bebudak..cam kalo pegi oversea sok nih..hihihi..hmm..tp bukan itu semua yg bermain diminda aku ketika ini..ade beberapa perkara yg berat yg ingin dikongsi tetapi berat rase hati..hmm biarlah..semoga Allah beri aku kekuatan..dan semoga 'mereka' diberi kebahgiaan..hmmm..

Btw, dah masuk mggu ke3 syawal disambut..cuma hari ni baru aku berkesempatan nak buat puase 6..(hehehee..saje je tuh)..padahal sblm nih pun ade chance tp, nafsu tu yg kacau..hahaha..ade2 aje..hope aku bleh teruskan sampai ke 'ending'nyer..

Well..ape yg pasti tugasan harus disiapkan..mesti..nak tak nak..nak jugak..presentation mggu nih..wallah hai..rileks bro..rileks..do the best..hope 'dia' bg best..so, today must do something..wake up!!

Wednesday, September 22, 2010

Hari-hari ku di Penang..

Salam..huhuhu..btw, almost a week dah sampai penang nih..hehehee..but, ape yang aku rase..?hmm..macam2..macam-macam sangat..sangat macam2 (nih tau dek Pn Rose, cikgu BM aku mase sem satu mau kene 'kotok kepalo' nih..hehehe)..tp, serius..mmg semacam satu rase..first sblm nak balik penang hari tu off course..berat jer..tp terpaksa gak..isk..isk..isk..meninggalkan kampung halaman demi meneruskan perjuangan hidup..apo nak dikatokan..hahahaha..then, dengar plak berita tentang jambatan penang yang 'short'..terbakar..?hmm..tp ok dah..lgpun aku x 'lalu' kat situ..hehehehehe..cross kat 'atas' jer..hahahahaha..then, balik2 terkenangkan kerja yang berlambak yang belum lagi disetelkan..adusss..calm down dauish..selow2 ok..

Then, dah dekat seminggu nih..hmm..aku terkesima..mak..terimbas raut wajah itu bile sesuatu perkara berlaku pada aku..isk..isk..isk..xtau mcm mane nak explain..biarlah aku pendam saje..lgpun banyak perkara yg aku kene independent sendiri..semoga Allah sentiasa beri aku kekuatan..aku lemah segala2nya..dan aku tau apa yang salah telah aku buat..what u did, u get back :-(

Well..rasenye final exam pun dah nak dekat..so, banyak assesment test nak kena hadap lepas nih..semoga aku sentiasa dipermudahkan oleh-Nya..amin..

Wednesday, September 8, 2010

Penghujung Ramadhan..Hadirnya Syawal 1431 H..

Sebentar tadi dah diishtiharkan tarikh sambutan aidilfitri oleh 'atuk' tu..dahsat tol 'atuk' tu kann..ingatkan dah pencen..kih3x..still kuat lagi tuu..hahahaha..so, ade sikit sad laa coz rasa x cukup ambik manfaat bulan ramdhan nih..almaklumlah, walaupun bulan ni setan ikat tp ade setan dalam diri kite yg kite kene akui gak..itu lah lemahnye iman..harap2 tahun depan kite dapat berjumpa lagi ye ramadhan..very2 hopefully..amin..well..nak kate lebey pun xgune coz sumernye atas diri kita sendiri jugak..jd, dalam kesempatan yang ada, harap2 kite diberi lagi peluang..tp sesungguhnya dah banyak rasenyer peluang tuhan dah berikan tp sering kite alpa dan lalai dan x ambik 'port' sangat..hmmm..dauish amin menghela nafas yang panjang..

Tp, kehidupan mesti diteruskan..yang dah berlalu sudah diberi kepastian x boleh diubah dan diundur lagi..jd sama2 ambil iktibar!tp..kenape ade jugak tp2 nih..itu lah satu yg buat aku lemah nih..hmmphh..dauish amin mengeluh lagi..sabar..sabar..beri ruang dan peluang..mohon banyak2 pada tuhan..sesungguhnya Dia Maha Mendengar..

Whateverpun, masanya telah tiba..kita akan menyambut lebaran 2 hari lagi..Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir Batin..pada semua umat islam walaupun berada di Uganda mahupun Zimbabwe dan Afrika sane..hehehehehe..semoga kita sentiasa diberi manfaat..amin ya rabb..