Saturday, July 31, 2010

Mencari sesuatu..

Tika jejari ni asyik menari-menari menjalankan tugas tatkala itu sedang kedengaran lagu Hello by Lionel Ritchie..huhuhuhu..sungguh syahdu time mlm2 gini dapat dengar lagu sentimental value mcm tu kann..hik3x..so jiwang..but..hmmm..tell me how to win ur heart..?hah..hambik..dia dah mule merewang2 pk macam2..biase ah tuu kann..hmm..

So,what's the stori for today ek..?mcm biasa lahh..weekend kann..tp,this weekend aku terlibat utk satu event di sini..pertandingan pidato peringkat ipt pulau pinang..hahaha..event yg dirangka dengan penuh kerapian namun perancangan yg penuh kestressan..mana tidaknya,event nih dengar khabarnya terlalu semacam dirancang dlm jangka waktu yg singkat..so kene rush2 laa..dah laa semlm aku ade event utk interaksi Pemanis kat usm nih..so,what to do..just go trough the flow..hik3x..dlm pada tu bengang aku menerpa pada beberapa individu..tp xpa..pujuk jer laa hati..oh!cite pasal event Pemanis tu..its quite ok pada aku yg baru dlm persatuan nih..so,tuan penasihat kami Tn Hj Nordin b. Mohamed dilihat cukup 'sporting'..arap2 kita bleh 'geng' yer tn haji..hik3x..dan juga ttg pertandingan pidato tuu..hehehehe..usm just dpt tempat kedua..just ok lahh coz peserta mmg hebat2 lake..kalo aku masuk..ntah laaa..ketaq lutut den..kih3x..credit also to brother raop yg hanya menempah tempat ke tiga..tp xpala kan raop..u still the 'winner'..eh eh..bleh plak camtu..

so tamat sudah majlis2 yg perlu aku setlekan..so tggl lagi next evet yg masih dlm listing yg tgh tggu que jer..hihihihihi..arap2 dipermudahkan olehNya..amin..

Thursday, July 8, 2010

khamis yang indah..

hmm..to many stories yg nak di publishkan..akan aku cube pendek2kan ia..hik3x..1stly, smalam ade temujanji dgn dentist coz checking bekas cabutan gigi mggu lepas..well..its look ok..kate seorg doktor cina tersebut.."then u ade kumur2 dengan air garam x..?"she asked me.."hmm..xde lah doktor.."i replied.."hmm..nanti balik kumur2 ngan air garam k.."hmm ok lah tuuu..hik3x..so, gerak ke pekan bahau mencari ikan seluang utk makanan ikan akuarium dirumah..gosh!!nasib baik ingat..kalo x..hmm..alamatnye kebuloqlaa ikan aku..i'm soriii..

well..di pekan jalan penuh sesak giler2..hadus..susahnye nak dapat parking kat bahau skrang nih..almaklumlah antara bandar yg menjadi laluan utama..aduss..tensen tol aku..kalo mcm nih..serupa aku duduk kat NY (New York yer)jer....hik3x..tp aku bersyukur jadi anak jati oghang noghoghi laie..makan pon sodap..hahahaha..akhirnya dapat gak ikan seluang yg kadangkala mmg mcm goreng pisang panas..asyik dah abis jerk.."soli la abg..seluang sudah abis lor..tggu 2-3 hari lagi dtg.."hik3x..dialog yg besa yg selalu main kat telinga aku nih..tp xpa ah..aku dah besa ngan len chai tu..tp,yg kesiannyer ikan aku lerh chai oii..

otw nak blk terasa nak p batu kikir jembatan bosi jap tgk pekan kocik tuu..hik3x..dah lamo x poei..ghindu lak..hahahaha..then,ting tong..teringat kat bdk2 kat adk jempol tuu..hmm..may b si najib ade kut..roger2 jap laa..haaa..ada si najib..so gerak ke aadk Jempol tgk apa cita yg ada dan apa yg berlaku kat sana..hmm..so..many stori..abg man dan zaidi still mcm dulu..mail as well..from outside,nothing much change..ada yg syok dan ada yg xsyok utk dikongsi..hopefully everything is going to be ok laa..mlm tu,sempat jumpe anak si mail yg comel..very2 kiut..tahniah mail..jd laa bapak yg good ok..

in the same time..i got a news..very2 surprise..alhamdulillahi rabbil a'lamin..Allah telah bukakan pintu hati seorg hambaNya utk islam..seorg sahabatku telah diclare drnya as a muslim..patutlah dia ade mesej nak jumpe then nak stori sesuatu..tp aku xpasti ape yg dia nak share..may b x surprise bg aku sbb..mungkin hanya cerita2 biasa2..namun,apa yg aku dapat.."daus..i dah bukan org yg sblm ni tau..".."what do u meant..?.."i skrang dah jd org lain.."..confius..??jd ape pulak nih.."hmm..sory..?"..right now i'm muslim.."..wow!!..alhamulillah..diakhir perbualan kami ditalian..pertama kali aku menyahut salam drnya..Fazli Taufiq Jero b Quintin..ya Allah..berilah dia ketenangan..sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui segalanya..

Wednesday, July 7, 2010

minggu terakhir percutian..

ahh..itu lah perkataan yg pertama yg keluar dari hati aku bile tengok kalendar hijriah di dapur..tinggal lebih kurang seminggu je lagi aku akan menghabiskan sisa percutian aku di kg setelah hampir dua bulan menempel di mukim yg bertuah ini..wow!!two months..!!hopefully ada something yang boleh menjadi satu pengajaran walaupun aku tau sepanjang dua bulan ni aku xbanyak buat ape2!!hehehehe..tp aku bersyukur coz, at least aku boleh bersama org2 yg menjadi kepentingan dalam hidup aku..so, get ready preparing going back to penang..penang..i'll see u..waiting for my comeback..